Kauden 2017 ennakko

11.05.2017

”Kun taasen kevät saa. Murtunut on valta lumen, jään. Niin taasen kesän poikien kausi käyntiin pärähtää.”

Kevät on koittanut ja baseball-kausi saatu käyntiin. Ottelusiirtoja on tehty keväisten kelien takia ja Lahdessa pelattu baseballin Suomen cup jouduttiin jättämään päivän turnaukseksi, kun lumi teki pelaamisesta mahdotonta.

Kaudelle 2017 SM-sarjassa on tapahtunut muutoksia. Ikuinen kakkonen Malmi Bullets lopetti baseball-toiminnan ja paluun Sm-sarjaan tekevät Tampere Tigers ja Lahti Pirates. Vanhoina joukkueina sarjassa jatkavat Helsinkiläiset Puumat ja Mets sekä Espoon ylpeys Expos. Viiden joukkueen runkosarjassa joukkueet kohtaavat toisensa neljästi. Runkosarjan kaksi parasta kohtaavat toisensa finaaleissa. Surullisen lisän kauden alkuun toi Ruskeasuon kentän käytön loppuminen baseballin ja kriketin näyttämönä. Tämän johdosta on pelipaikkojen löytäminen ja helsinkiläisten joukkueiden harjoittelu vaikeutunut.

Expoo Expos

Expos lähtee kauteen uuden valmentajan johdolla. Mikko Liljeberg tekee paluun baseballin pariin ja saa johdettavakseen monissa liemissä marinoidun mestarijoukkueen. Aines joukkueessa on hyvää ja osaamista löytyy jokaiselle pelipaikalle. Se, millä taktiikalla kovana laulumiehenä tunnettu Liljeberg joukkuetta johtaa ja peluuttaa, on kevään ensimmäisten pelien mielenkiintoisimpia seurattavia asioita. Joukkueen kirkkaimpina tähtinä tuikkivat Pertteli Salmenperä, joka saavutti kauden avauksessa 900 AB:n maagisen rajan ja Timo Liiri, jonka osaaminen on taattua niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin.

Seuraa heitä: 

Toivo Aaltonen: Aaltonen on kovalla työllä ja asenteella nostanut itsensä maajoukkuetason pelaajaksi.

Matti Korvenmaa: Korvenmaalta voidaan odottaa kesän aikana tekoja joukkueen hyökkäyksessä. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen hän voi keskittyä pelkästään pelaamiseen, kun muiden holhoaminen ja vastuun kantaminen ei kuormita.

Helsinki Puumat

Puumat tahtovat varmasti jättää synkän kauden 2016 taakseen. Joukkue hävisi pelaamalla kaikki 18 otteluaan, mutta sai kabinettipäätöksellä yhden voiton. Tulevalla kaudella tahti tulee varmasti olemaan toinen, kun joukkue saa riveihinsä Bulletsien raunioilta sarjan taitavimpia seppiä: Adunais Pérez, Silvio Guarat, Andrés Mena ja Jose Mesa liittyvät Puumiin. Puumat onkin värväysten johdosta kovasti tunkemassa itseään mukaan post-seasonille.

Seuraa heitä: 

Luis Hernandez: ”Chino” on pelannut itsensä jo usean kauden aikana baseball-fanien sydämiin olemalla kentällä todellinen taistelija, unohtamatta iloista pilkettä silmäkulmassa.

Andrés Mena: Mena on mies joka on tyylikkäästi putsannut usean kauden jälkeen runkosarjan parhaiden pelaajien palkintopöydän. Mena onkin yksi sarjan parhaimmista pelaajista, ja kansalaisuuden saatuaan tulevina vuosina varmasti maajoukkueen vakiokalustoa.

Helsinki Mets

Mets painii tulevana suvena harvinaisen ongelman kanssa, kun sotavaltio kutsuu poikiaan palvelukseen. Tätä ongelmaa ei muilla joukkuella ole, kun niiden johtavat pelaajat ovat enää korkeintaan nostoväkeen kelpaavia kyljyksiä. Mets oli kaudella 2016 lähellä paikkaa finaaleissa ja pelasikin vahvan kesän, jääden vain voiton päähän finaalipaikasta. Tämä on jättänyt joukkueelle kovan nälän taistella kirkkaimmista mitaleista. 

Seuraa heitä:

Jukka-Pekka Kurvinen: Kurvisen AVG on tälläkin kaudella 500 ja hittejä tulee vaikka muille jakaa. Saako Mets syötettyä miehiä pesille, jotta Kurvinen voi juoksuttaa pojat kotiin mahtipommiensa siivittäminä?

Harri Pigg: Pigg on oiva lisä Metsien pakettiin. Kokenut pelimies joka varmasti nauttii pelaamisesta ja olemisesta uusien pelikavereiden kanssa. Pigg loukkaantui hallikaudella pahannäköisesti ja alkukauden kunto onkin kysymysmerkki. 

Tampere Tigers

Tigers tekee paluun sarjaan usean vuoden tauon jälkeen. Runkopelaajat ovat pelanneet SM-sarjaa muissa joukkueissa, kun uutta nousua ollaan pohjustettu perustekemisellä Suomi-sarjan puolella. Tigers onkin noustuaan heti ennakko-odotuksissa Exposin kovin haastaja. Iloinen mieli, naurunremakka ja Silvion pop-up-keittiö vieraspelien tauolla, ovat syyt miksi Tigersien pelejä kannataa tulla seuraamaan. 

Seuraa heitä:

Luis Noyola: Tigers nojaa tulevana kautena etenkin Luis ”Meksikon pippuri” Noyolan syöttöön.

Sergio Fernandez: Noyolalle laadukasta taustatukea antaa tulevaksi kaudeksi tamperelaisten matkaan lyöttäytynyt Sergio Fernandez.

Lahti Pirates

”Infra ja puitteet kunnossa” on Lahden motto tulevalle kaudelle. Lahden Tonttilaan viime kauden loppupuolella valmistunut Pirates Stadion on Suomen ainoa pelipaikka, joka on pelkästään baseballin käytössä. Hyvät puitteet ja kotiyleisön tuki on vankka pohja, josta on hyvä lähteä kehittämään lahtelaisen baseballin menestystarinaa. Piratesin piilevä potentiaali on hyvä saada käyttöön heti alkukaudesta, jotta pelit pysyvät lahtelaisille mielekkäinä. 

Seuraa heitä:

Matt Boedecker: Vanhana hopeakettuna Boedecker tietää miten lajia pelataan. Vahvaa peruspelaamista, jossa nopeutta korvataan viekkaudella.

Akio Huovinen: Nuori peluri, jolla edellytykset kehittyä kauden aikana Piraattien johtavaksi pelaajaksi.

Toimituksen veikkaus sijoituksista:

1.Expos 

2.Tigers

3.Mets

4.Puumat

5 Pirates

15.01.2020Expos mestariksi
28.08.2018Expos ei ole mestari
11.05.2017Kauden 2017 ennakko
03.09.2016Expos mestariksi
08.09.2015Expos mestariksi
17.09.2014Expos mestariksi
14.07.2014Tuplavoitto Piraateista
08.07.2014Isän kädestä
03.07.2014Seitsemän kuoleman syntiä
17.06.2014Sateisin baseball-kausi pitkään aikaan.

Siirry arkistoon »