Isän kädestä

08.07.2014

4.7. Expos – Mets (16-1)

Yhdysvaltojen kansallispäivänä oli Leppävaaran urheilupuistossa oivalliset olosuhteet periamerikkalaiselle itsenäisyyspäivän vietolle: mahtava sää, baseballia ja grillikin oli kuumana nälkäisille. Ennen ottelun alkua kuultiin myös Yhdysvaltojen ja Suomen kansallislaulut.  Paikalle olikin saapunut mukavasti ihmisiä, joiden viihtyvyyden eteen tehtyihin valmisteluihin oli hyvin moni tuonut oman panoksensa mukaan. Suuri osa vaikutti jaettujen kiitosten perusteella olevan Kansainvälisen Englantia Puhuvien Suomen Yhdistyksen jäseniä. Piknik-seurueiden lomassa ilmassa olikin hienon urheilujuhlan tuntua.

2014_07_04_mets_01.jpgSää oli kerrankin kohdallaan Exposin pelissä

Ottelun lähtökohta oli kiinnostava. Edellisessä keskinäisessä ottelussa ensimmäisellä kaudellaan pirteitä otteita esittänyt Mets oli aiheuttanut Espoolaisille jo sen kauden toisen tappion. Espoolaiset olivat sittemmin väläyttäneet toiveita paremmasta kaadettuaan edellisessä ottelussa Lahtelaiset Piraatit selvänumeroisesti. Ennen ottelua yleisön keskuudessa toistuivat spekuloinnit Exposin vireen jatkumisesta edellisen voitto-ottelun jäljiltä, mutta toisaalta jännitettiin myös jäikö Metsille henkinen yliote edellisen keskinäisen ottelun voiton myötä.

Expos-valmentaja Kaistinen olikin päättänyt yllättää Metsin vastaavat taktiikkavelhot sekoittamalla ovelalla tavalla Exposin hyökkäyksen aiempaa hajauta ja hallitse taktiikkaa. Nyt ei kuumimpia mailan heiluttajia sijoitettu eri puolille lyöntijärjestystä vaan laitettiin kolme kovinta lyömäasetta heti järjestyksen kärkeen. Tätä Mets ei ollut heti noteerannut vaan aloitettuaan ottelun hyökkäämällä saikin heti ensimäisen aloittavallaan juoksun aikaiseksi. Sen löi vierailijoiden Christopher Phillips. Christopher pelasi muutenkin kelpo ottelun onnistuen joka kerralla lyömään hitin ja ottaen centerfieldillä varmasti 3 koppia laajalla säteellä.

Exposin kokoonpano otteluun:

  1. Juha Muukkonen Shortstop
  2. Tapio Parkkinen Catcher
  3. Gabor Munkacsi 1-pesä
  4. Sebastian Nymark DH
  5. Adunais Perez Leftfield
  6. Tuomas Ropponen 3-pesä
  7. Olli Tolppanen Centerfield
  8. Jussi Saaristo Rightfield
  9. Pertteli Salmenperä 2-pesä

Timo Liiri syöttäjä

Ensimmäisen tasoittavalla Kaistisen taktiikan musertava tehokkuus tuli ilmi myös Metsille Exposin juoksuttaessa viisi juoksua sisään kärjen Muukkonen, Parkkinen ja Munkacsi johtaessa hyökkäystä. Kolmikko iski ottelussa hittejä karmivalla teholla: kolmikon yhteensä 15 yrityksestä tuloksena oli 13 hittiä, 5 lyötyä juoksua ja 9 tuotua. Vielä kun kukin varasti pari pesää mieheen ja Exposin 18 tekemästä palosta 14 syntyi pallon tullessa näiden miesten räpylöihin, ei kentän kuninkaista ollut epäselvyyttä.

Exposin ensimmäisen vuoron viiden juoksun myötä pelin kulku oli käynyt selväksi myös vastustajalle eikä Mets enää toipunut. Expos sen sijaan hyökkäsi tehokkaasti iskien kuudennen tasoittavallaan taululle 16-1 lukemat joihin ottelu keskeytettiin. Osansa Metsien jäämiseen tällä kertaa yhteen juoksuun oli myös hyvin syöttäneellä Timo Liirillä, joka tylsytti parhaan terän Metsien lyönneistä. Myös viimeisen vuoron klousannut Sebastian Nymark syötti tarkasti ja sopivasti syöttöjään valikoiden sai tehot pois vastustajan lyönneistä.

24.09.2020Expos mestariksi
15.01.2020Expos mestariksi
28.08.2018Expos ei ole mestari
11.09.2017Expos mestariksi
11.05.2017Kauden 2017 ennakko
03.09.2016Expos mestariksi
08.09.2015Expos mestariksi
17.09.2014Expos mestariksi
14.07.2014Tuplavoitto Piraateista
08.07.2014Isän kädestä

Siirry arkistoon »